Én és a vízkútfúrás

Egyszer réges régen láttam egy kútfúrást egy gyümölcsösben.

A munka maga nem volt kívülállóként sem túl szép, sem túl nehéz, néha még unalmasnak is látszott. De amikor a semmi közepén a földből végeláthatatlanul folyt a víz, a fák számára szó szerint az élet vize, az maga volt a csoda számomra. Abban az évben és a következőben is többször visszamentem megnézni ezt a gyümölcsöst, és lelki szemeim előtt láttam a folyamatosan folyó vizet is.

Lassan de biztosan megérett bennem a gondolat, hogy én ezt meg szeretném tanulni, és szeretnék magam is kutat fúrni. Egy darabig még hessegettem ezt a gondolatot, mondván van nekem így is rengeteg munkám és érdekes szakmám, mikor fogom én ezt csinálni.

A végén a gondolat győzött.

Miért szeretem én ezt a szakmát?

Arra a kérdésre, hogy miért szeretem a kútfúrást, rendkívül egyszerű a válasz.

Fogalmam sincs, egyszerűen csak beszippantott.

Mit lehet abban szeretni, hogy adott esetben az ember nyakig sáros lesz, vagy abban, hogy átfúj a kabátomon a metsző északi szél a Balaton felvidéken és szó szerint vacogok a gép mellett, vagy hajnalban indulok hazulról, vagy nem a saját ágyikómban alszom, hanem egy motelben. Az már csak hab a tortán, mikor eldugul a fúrófej és levágja a szivattyú nyomása a tömlőt, és persze pont engem terít be tokától bokáig a fúróiszap.

Hát kell ez valakinek? Igen, nekem!

Szakmai hitvallás.

Ma már sok tapasztalattal azt is látom, hogy nem csak a Budapesti Vegyiművek és a Pécsi Bőrgyár (sok-sok más cég mellett) tett meg mindent a környezetünk vizeinek elszennyezéséért, például a Garéi veszélyes hulladék tárolóban trehányul tárolt vegyszereivel, de ilyen mérhetetlen kárt tudnak okozni egyes „kollégáim” is, akik bár tudják elméletben, hogy kell kizárni a talajvizeket, mégis csekély plusz nyereség reményében tönkreteszik a jövő ivóvizeit. És ez szó szerint igaz.

Ezt én nem szeretném!

Én még az a korosztály vagyok, aki ivott gémeskútból friss, hideg, tiszta vizet kisgyerekként.

Az én unokáim sajnos ezt már nem tehetik meg.

De azt sem szeretném, ha csak multiktól vásárolt, mindenféle vegyszerrel kezelt vizet ihassunk talán nem is túl távoli jövőben, palackból.

Kell a munka, abból élünk. De nem minden áron!

Ha Önnek csak a legolcsóbb kell, a többi nem számít, kérem kattintson máshová.

Akkor nem én leszek az Ön kútfúrója!

Csak szakmailag megfelelően kivitelezhető munkát vállalok el, gányolást nem, az hosszú távon sosem vezet jóra. Márpedig egy kút hosszútávra szóló befektetés.

Hol is dolgozunk?

Mi a Mecseken „nőttünk” fel. A környék adottságaiból kifolyólag itt száz kilométeres körzeten belül minden megtalálható, ami az országban előfordulhat.

Van itt Mecseki kőkemény szikla, Dráva parti „ fosóhomok”, Dunai sóderos.

Egyszóval aki itt megtanul kutat fúrni, az mindenhol megállja a helyét. Legyen az Balaton felvidéki bazalt, vagy ormánsági homok.

Ezért hát országosan dolgozunk, de a Dunántúlt részesítjük előnybe.

Mit vállalunk!

  • új lakossági kutakat
  • új mezőgazdasági kutakat
  • új ipari kutakat
  • új önkormányzati kutakat
  • új megfigyelő kutakat
  • mindent ami új kút
  • javítást, karbantartást csak az általunk végzett munkák esetében vállalunk.

Sok-sok egyéb kérdés!

A kútfúrásról már tengernyi könyvet írtak nálam sokkal okosabb szakemberek, így én most több szakmai részletbe nem mennék bele Önt fárasztva.

Kedves olvasóm már így is rengeteg idejét raboltam el, pedig tengernyi felmerülő kérdésére még nem is válaszoltam (engedélyek, bizonyítványok, szűrők, anyagok stb. stb. stb. stb.).

Kérem, akit ez ennél mélyebben érdekel, keressen telefonon. Ha nem ér el akkor fúrok, ha fúrok nem hallom a telefont. Mindenkit vissza fogok hívni!

 

Köszönöm figyelmét.

Üdvözlettel: Antal István